Americanii vor interzice laptopurile la bordul tuturor avioanelor care zboara spre SUA

Duminica, 28 Mai 2017, ora 18:13
976 citiri
Americanii vor interzice laptopurile la bordul tuturor avioanelor care zboara spre SUA
Foto: CC0 Public Domain

Autoritatile americane sunt gata sa interzica laptopurile la bordul tuturor avioanelor cu destinatia Statele Unite, din cauza unei "amenintari reale", a declarat duminica secretarul american pentru Securitatea interna, John Kelly, relateaza AFP.

"Exista o amenintare reala (...) Este intr-adevar o obsesie a teroristilor de a dobori un avion in zbor, in special un avion american, avand la bord cetateni americani", a declarat John Kelly pentru Fox News.

Pe 21 martie, Washingtonul a interzis prezenta laptopurilor, a tabletelor si a altor aparate electronice in cabinele avioanelor care asigura zborurile a noua companii aeriene de pe zece aeroporturi internationale din tari arabe si Turcia, invocand in sustinerea acestei decizii riscul de atentate.

Cele opt state ale caror companii si aeroporturi au fost vizate de masura sunt toate aliate sau partenere ale Statelor Unite: Turcia, Iordania, Egipt, Arabia Saudita, Kuweit, Qatar, Emiratele Arabe Unite si Maroc.

Marea Britanie a luat si ea in martie masuri similare, care se aplica avioanelor cu destinatia sau provenind din Turcia, Liban, Iordania, Egipt, Tunisia si Arabia Saudita.

Washingtonul a anuntat ulterior ca aceste restrictii ar putea fi extinse si la alte regiuni, inclusiv la Europa.

Statele Unite dispun de informatii ale serviciilor secrete conform carora grupari jihadiste sunt pe cale sa dezvolte bombe ce ar putea fi plasate in spatiul prevazut pentru bateriile aparatelor electronice.

O interdictie americana asupra laptopurilor ar putea semana haos pe aeroporturile europene, in conditiile in care exista mai mult de 3.250 de zboruri pe saptamana prevazute in aceasta vara intre tarile Uniunii Europene si SUA. ...citeste mai departe despre "Americanii vor interzice laptopurile la bordul tuturor avioanelor care zboara spre SUA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#laptop avion SUA, #interdictie laptop SUA , #Stiri International