Americanii vor sa aiba permanent nave de razboi in Marea Neagra

Joi, 03 Septembrie 2015, ora 12:03
997 citiri
Americanii vor sa aiba permanent nave de razboi in Marea Neagra
Foto: U.S. Naval Forces Africa/Commander, U.S. 6th Fleet

Fortele navale ale SUA incearca sa asigure o prezenta aproape permanenta in Marea Neagra, in baza dreptului la libera navigatie in apele internationale, a declarat miercuri seara comandantul Flotei a 6-a a SUA, viceamiralul James Foggo, in contextul desfasurarii exercitiului Sea Breeze-2015, sub egida NATO, in Marea Neagra, la care participa si distrugatorul USS Donald Cook.

Acestea sunt ape internationale si flota americana intentioneaza sa se afle acolo "in baza dreptului la libera navigatie", a insistat viceamiralul american, intr-o declaratie facuta telefonic presei de la comandamentul sau din Napoli.

Fotografia zilei: Un distrugator american trage cu munitie de razboi in Marea Neagra

El a mentionat ca de data aceasta exercitiile Sea Breeze, care implica tari membre NATO, precum si partenere ca Ucraina, Republica Moldova si Suedia, "se desfasoara intr-o situatie geopolitica diferita de cea care a fost in trecut". "Desigur, e un pic mai tensionat" din cauza conflictului cu ...citeste mai departe despre "Americanii vor sa aiba permanent nave de razboi in Marea Neagra" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nava americaan Marea Neagra, #USS Cook Marea Neagra , #Stiri International