Amnesty International critica dur "fortareata Europa" in criza imigrantilor

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 08:46
959 citiri
Amnesty International critica dur "fortareata Europa" in criza imigrantilor
Foto: Facebook/Amnesty International

Amnesty International a dezaprobat miercuri reactia "rusinoasa" a unor tari europene la criza migrantilor si raspunsul "liberticid" al Frantei la atentatele teroriste din 2015, in raportul sau anual privind situatia drepturilor omului in lume.

Criticand de obicei dictaturile pentru abuzurile lor, ONG-ul ia la tinta in acest an "batranul continent", care "se mandreste ca are cel mai sofisticat sistem de protectie a drepturilor de pe planeta", potrivit directorului organizatiei pentru Europa, John Dalhusien.

Salil Shetty, secretarul general al Amnesty, a descris ca "rusinoasa" pozitia unor tari europene in criza migrantilor ce fug de razboi din Orientul Mijlociu, noteaza AFP.

"UE, care are peste 500 de milioane de locuitori si care constituie ansamblul politic cel mai bogat de pe planeta, s-a dovedit incapabila sa ofere un raspuns coerent, uman si respectand drepturile omului", insista Amnesty in raport.

Franta ordona expulzarea a sute de imigranti din "Jungla" de la ...citeste mai departe despre "Amnesty International critica dur "fortareata Europa" in criza imigrantilor" pe Ziare.com

#Amnesty International Europa imigranti, #Amnesty International teroristi Europa , #Stiri International