Analiza Stratfor pe Brexit: Lantul de evenimente care va schimba fundamental viitorul Europei

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 15:48
773 citiri

Iesirea Marii Britanii din UE va declansa un lant de evenimente resimtit la nivel global, va impinge regatul si UE intr-o lunga perioada de incertitudini si va schimba fundamental viitorul continentului.

Intr-o ampla analiza, Stratfor spune ca implicatiile referendumului vor deveni clare in etape. Pe termen scurt, pietele reactioneaza negativ la rezultatul referendumului, lira a scazut deja cu circa 9% fata de dolar si este pe cale sa inregistreze cel mai amplu declin din ultimii 45 de ani, arata News.ro.

In afara Marii Britanii, monedele de pe pietele emergente si preturile petrolului sunt in scadere, iar bursele globale au urmat o evolutie similara, banii migrand spre plasamente considerate sigure, cum sunt yenul japonez si aurul.

In functie de amploarea reactiilor pietelor, Banca Centrala Europeana (BCE) si Banca Angliei ar putea activa acordurile pentru situatii de urgenta (cum ar fi operatiunile swap intre lira si euro, pentru a oferi lichiditati bancilor) discutate in ...citeste mai departe despre "Analiza Stratfor pe Brexit: Lantul de evenimente care va schimba fundamental viitorul Europei" pe Ziare.com

#Marea Britanie iesit UE, #Marea Britanie iesire UE, #Marea Britanie Brexit , #Stiri International