Angela Merkel cere Frantei si Italiei sa intensifice ritmul reformelor

Luni, 08 Decembrie 2014, ora 09:44
1164 citiri
Angela Merkel cere Frantei si Italiei sa intensifice ritmul reformelor
Foto: vebidoo.de

Reformele economice demarate in Franta si Italia sunt insuficiente, a apreciat cancelarul german Angela Merkel intr-un interviu acordat cotidianului Die Welt, la o saptamana dupa ce Comisia Europeana a acordat acestor tari un ultim ragaz pentru a lua masuri de reducere a datoriei publice si a deficitului bugetar, consemneaza AFP.

Executivul european 'a stabilit un calendar in cadrul caruia Franta si Italia vor trebui sa prezinte masuri suplimentare', dar 'le-a atras totodata in mod clar atentia ca ce au propus pana in prezent nu este de ajuns, lucru cu care sunt de acord', a punctat sefa guvernului de la Berlin in interviul publicat duminica, potrivit Agerpres.

Reactia ei survine cu puti inaintea asteptatei sale realegeri la conducere Uniunii Crestin-Democrate (CDU), cu ocazia congresului acestei formatiuni.

La sfarsitul lunii noiembrie, Comisia Europeana a decis ca bugetele Frantei si Italiei pe anul 2015 nu respecta regulile comunitare si acordat guvernelor de la Paris si Roma un ultim ragaz de trei luni pentru a incepe efectiv implementarea de masuri vizand reducerea deficitului bugetar si a datoriei publice, in caz contrar urmand sa se instituie sanctiuni impotriva lor.

Oficialii germani au criticat adesea deficitul bugetar prea ridicat al Frantei, critici ce s-au intensificat in ultimele saptamani si care ilustreaza de asemenea divergentele dintre Paris si Berlin in ce priveste politicile economice. Germania este consecventa reformelor si politicii de austeritate, in timp ce Franta sustine ideea unui deficit bugetar mai ridicat pentru a stimula cresterea economica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Angela Merkel ritm reforme, #reforme economice Franta , #Stiri International