Angela Merkel reactioneaza la acuzatiile lui Donald Trump: Germania ia propriile decizii

Miercuri, 11 Iulie 2018, ora 14:43
1241 citiri
Angela Merkel reactioneaza la acuzatiile lui Donald Trump: Germania ia propriile decizii
Foto: Arhiva Facebook/ Angela Merkel

Berlinul isi decide propriile politici si decizii, a declarat cancelarul german Angela Merkel, dupa ce presedintele SUA, Donald Trump, a afirmat ca Germania este "in totalitate controlata" de Rusia.

"Am experimentat o parte a Germaniei controlate de Uniunea Sovietica si sunt foarte fericita astazi ca suntem uniti in libertate in cadrul Republicii Federale Germania si astfel putem sa ne determinam propriile politici si sa luam propriile decizii si asta este foarte bine", a declarat cancelarul german.

Merkel urmeaza sa aiba miercuri o intrevedere privata cu Trump, pe marginea summitului NATO de la Bruxelles, informeaza agentia The Associated Press.

Amintim ca miercuri presedintele american Donald Trump a atacat puternic Germania, afirmand ca tara este "in totalitate controlata" de Moscova din cauza dependentei de hidrocarburile rusesti.

"Germania este in totalitate controlata de Rusia (...) Vor procura intre 60 si 70% din energia lor de la Rusia si un nou gazoduct, sa-mi spui daca asa ceva este adecvat pentru ca eu cred ca nu este", a declarat Trump la un mic-dejun oficial cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Citeste mai departe despre "Angela Merkel reactioneaza la acuzatiile lui Donald Trump: Germania ia propriile decizii" pe Ziare.com.

#Trump atac Germania Merkel , #Stiri International