Angela Merkel se opune unor noi negocieri cu Marea Britanie pe tema Acordului Brexit

Marti, 11 Decembrie 2018, ora 20:12
757 citiri
Angela Merkel se opune unor noi negocieri cu Marea Britanie pe tema Acordului Brexit
Foto: Arhiva Facebook/Theresa May

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a transmis marti ca nu va accepta noi negocieri cu Marea Britanie pe tema Acordului Brexit, in contextul in care premierul britanic Theresa May a solicitat acest lucru, afirma surse politice de la Berlin citate de publicatia Die Zeit.

Oficiali din cadrul grupului parlamentar al Uniunii Crestin-Democrate (CDU) au declarat ca Angela Merkel se opune unor noi negocieri cu Guvernul de la Londra pe tema Brexit.

"Nu exista niciun spatiu pentru noi negocieri", a declarat un oficial din cadrul CDU.

Uniunea Europeana nu va renegocia deloc proiectul de acord pe tema Brexit semnat cu Marea Britanie, a declarat luni seara presedintele Consiliului European, Donald Tusk.

"Am decis sa convoc joi o reuniune a Consiliului European pe tema Articolului 50" (Brexit), a transmis Donald Tusk, luni seara, prin Twitter. "Nu vom renegocia acordul, nici macar garantiile vamale, dar suntem dispusi sa discutam despre modalitati de facilitare a ratificarii de catre Marea Britanie. Dat fiind ca timpul trece rapid, vom discuta si despre pregatirile pentru scenariul iesirii Marii Britanii din UE fara niciun acord", a adaugat Donald Tusk. Si Comisia Europeana a respins ideea unor noi negocieri.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, vrea sa se deplaseze la Bruxelles pentru renegocierea situatiei frontierei nord-irlandeze. Acordul pe tema Brexit prevede un statut special pentru provincia britanica Irlanda de Nord, in scopul evitarii introducerii controalelor la frontiera cu Irlanda, stat membru al Uniunii Europene. Prevederea este contestata de numerosi parlamentari britanici. ...citeste mai departe despre "Angela Merkel se opune unor noi negocieri cu Marea Britanie pe tema Acordului Brexit" pe Ziare.com

#Theresa May negocieri acord Brexit Merkel , #Stiri International