Anticoruptie sau razboi intre clanurile de la Moscova? "Trebuie sa fii nebun ca sa ameninti Rosneft"

Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 23:49
1124 citiri
Anticoruptie sau razboi intre clanurile de la Moscova? "Trebuie sa fii nebun ca sa ameninti Rosneft"
Foto: Facebook/Ministerul Economiei din Rusia

Fostul ministru rus al Economiei Aleksei Uliukaiev, acuzat ca ar fi cerut doua milioane de dolari mita de la puternicul grup petrolier rus Rosneft, a fost plasat in arest la domiciliu.

Oficialul de cel mai inalt rang arestat intr-un caz de coruptie de la sosirea la putere, in 2000, a lui Vladimir Putin a fost retinut in noaptea de luni spre marti de catre agenti din cadrul serviciilor secrete ruse.

Uliukaiev a fost demis marti din functia de ministru al Economiei de catre presedintele Vladimir Putin, dupa ce a fost inculpat pentru "extorcare de mita", a anuntat un purtator de cuvant al Kremlinului.

"Vladimir Putin a publicat decretul care-l elibereaza pe Uliukaiev din functie", a declarat Peskov, citat de agentiile ruse.

Fostul ministru "a pierdut increderea" liderului de la Kremlin, a subliniat purtatorul de cuvant.

Rangul lui Uliukaiev si gravitatea faptelor care-i sunt reprosate i-au determinat pe unii observatori sa se intrebe daca asista la unul dintre scandalurile ...citeste mai departe despre "Anticoruptie sau razboi intre clanurile de la Moscova? "Trebuie sa fii nebun ca sa ameninti Rosneft"" pe Ziare.com

#ministru economie rusia arestat, #flagrant mita FSP , #Stiri International