Anul prieteniei Putin-Trump: Ce sa inteleaga Romania?

Duminica, 15 Ianuarie 2017, ora 07:27
1087 citiri
Anul prieteniei Putin-Trump: Ce sa inteleaga Romania?

In timp ce noi eram ocupati cu alegerile parlamentare, in lume se mai intamplau lucruri, putin surprinzator. Lucruri care anunta ca vin vremuri interesante, inclusiv in Europa de Est. "Lumina" vine de la Apus. Dar vine mai ales pentru Rasarit, desi deocamdata este inca o palpaiala.

Presedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, pare gata pentru o schimbare importanta de strategie in privinta Rusiei. Intrebarea care se pune e daca vede schimbarea asta doar in sensul unei ameliorari a relatiilor (poate la nivelul "resetarii" din 2009) sau chiar pana la o realiniere strategica in care SUA si Rusia fie coopereaza intr-o "incredibila alianta" pe care o vedeau posibila unii autori in 2001-2002, dar care nu s-a materializat niciodata, in ciuda unei scurte apropieri, fie isi "separa apele" pana la nivelul unei retrageri a SUA din zone (nu neaparat in sensul geografic) in care Rusia se simte incorsetata.

Posibilitatile sunt multe, dar ce e sigur e ca o schimbare este foarte posibila ...citeste mai departe despre "Anul prieteniei Putin-Trump: Ce sa inteleaga Romania?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump Putin relatie efecte Romania, #scut antiracheta Deveselu Trump Putin , #Stiri International