Anuntul FMI: Cat e de afectata Rusia de sanctiunile UE

Luni, 03 August 2015, ora 21:40
1088 citiri
Anuntul FMI: Cat e de afectata Rusia de sanctiunile UE
Foto: Ziare.com

Sanctiunile impuse Rusiei in urma conflictului din Ucraina ar putea-o costa 9% din PIB, a estimat, luni, Fondul Monetar International.

Rubla s-a depreciat cu 50% in ultimele luni, pe fondul scaderii pretului la petrol, dar si al aversiunii investitorilor fata de activele rusesti, in urma sanctiunilor impuse Moscovei de statele occidentale. In plus, Banca Centrala a Rusiei estimeaza ca anul viitor PIB-ul ar putea sa scada cu 5% daca pretul barilului de petrol se va mentine in jurul valorii de 60 de dolari, transmite Reuters.

"Efectul sanctiunilor in ceea ce priveste accesul la pietele financiare externe si noile investitii in tehnologie va persista", se arata in raportul misiunii FMI.

Putin cere Occidentului sa anuleze sanctiunile economice impuse Rusiei

Ca represalii pentru implicarea Moscovei in criza din Ucraina, Rusia a fost vizata de mai multe valuri de sanctiuni occidentale fara precedent, care au limitat accesul la capital strain pentru unele dintre cele mai mari ...citeste mai departe despre "Anuntul FMI: Cat e de afectata Rusia de sanctiunile UE" pe Ziare.com

#sanctiuni UE PIB Rusia, #Rusia afectata sanctiuni UE, #sanctiuni UE Rusia , #Stiri International