Aplicatiile tehnologice care cresc vanzarile magazinelor online

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 16:25
1790 citiri
Aplicatiile tehnologice care cresc vanzarile magazinelor online

Firmele mici si medii din sectorul comertului electronic au o sansa de a acapara o buna parte din piata daca invata sa isi gestioneze cat mai eficient "vitrina" reprezentata de platforma site-ului.

Noile tehnologii dezvoltate in masurarea gradului de eficienta a site-urilor pot aduce succesul unei astfel de afaceri, scrie Entrepreneur.

Tehnologia salvatoare

Probabil ca nu ii vei ajunge din urma pe gingantii Amazon.com sau eBay, dar ai o sansa sa dezvolti o afacere profitabila in comertul electronic de dimensiuni mici sau medii folosind o serie de trucuri tehnologice.

Acestea au rolul de a masura parametrii de functionare ai site-ului pe care iti bazezi afacerea, permitandu-ti sa imbunatatesti disfunctionalitatile constatate. Iata care sunt cele mai utile tehnologii, in opinia jurnalistilor publicatiei Entrepreneur.

Indicele de viteza

Viteza de rulare a informatie este cheia spre pastrarea interesului clientilor tai. Noile studii arata ca un sfert dintre acestia parasesc un site daca acesta nu se incarca in mai putin de 4 secunde. Multi dintre actorii de pe piata de comert electronic folosesc tehnologia Time to Fist Byte (TTFB) pentru a se asigura ca site-ul lor are o viteza optima de rulare a informatiei. Insa acuratetea acestor parametrii este de multe ori indoielnica.

Un calcul din care sa rezulte timpul necesar unui vizitator sa interactioneze cu site-ul este mult mai util, daca este sa luam in calcul faptul ca orice secunda de intarziere in incarcarea paginilor duce la pierderea a 7 procente dintre vizitatori. Verifica indicele de viteza al site-ului tau la webpagetest.org. Este gratuit.

Procedura de achizitie

Simplifica procedura de achizitie a produselor pe care le prezinti pe site. 67 % dintre vizitatorii site-urilor de comert online renunta sa cumpere daca sunt trecuti prin furcile caudine ale zecilor de formulare de completat. "Simplu si rapid" trebuie sa motto-ul dupa care trebuie sa functioneze achizitia produselor in comertul electronic.

Intreruperi nefaste

Rata de intrerupere a activitatii unui site este de 26 de ori intr-o luna. Nu este o limia pe care sa ti-o propui sa o atingi, ci un plafon sub care trebuie sa functionezi pentru a avea succes. De cele mai multe ori, cauzele se regasesc in proasta infrastructura sau in echipamentul invechit al serverelor. Ca sa iti tii clientii multumiti este cazul sa reduci cat mai mult intreruperile survenite in afisarea informatiei din site. Daca marile companii au departamente care pot rezolva imediat aceste probleme, tu va trebui sa te bazezi pe cea mai buna oferta de servicii depistata in piata.

Verifica timpul necesar de remediere al avariilor aparute in serviciul de gazduire web, nivelul de securitate al informatiei si gradul de vizibilitate al afacerii tale. In cazul in care raspunsurileb nu te multumesc poti schimba gazduirea domeniului, spori gradul de criptare al datelor si imbunatati vizibilitatea site-ului prin realizarea unot texte de promovare a afacerii.

#comert electronic, #firme mici si mijlocii, #tehnologii noi, #parametric functionare site , #Stiri International