Aproape opt procente din americani au fost victimele unor fraude financiare

Joi, 05 Martie 2009, ora 10:25
1208 citiri
Aproape opt procente din americani au fost victimele unor fraude financiare

Aproximativ 7,5 procente din adultii americani au fost victimele unor fraude financiare anul trecut, in special din cauza unor scurgeri de date, potrivit unui studiu realizat de Gartner. 

Intr-un sondaj a 5.000 de persoane, 14 procente au declarat ca li s-au folosit informatiile despre cardurile de credit pentru a plati cumparaturi sau pentru a ridica sume de bani, 7 procente au spus ca li s-au folosit cardurile de debit, iar sase procente au declarat ca au fost deschise conturi bancare noi, pe numele lor, scrie Cnet.

De asemenea, unui procent de 5% dintre respondenti li s-au transferat bani din conturi fara acord, iar 4% au suferit de pe urma unor cecuri falsificate.

Aproximativ 70 de procente au spus ca nu au fost victimele furturilor de identitate.

Dintre cei carora li s-au deschis conturi bancare in numele lor, 35% au fost raportati drept datornici si doar putin mai mult de jumatate au reusit sa-si restaureze ratingul, in mai putin de o luna. In schimb, pentru circa 20% dintre ei, a fost nevoie de mai mult de un an sa-si clarifice situatia, iar pentru 9% a luat intre trei si cinci ani.

In urma acestor fraude, o mare parte din victime isi schimba comportamentul de consum, optand pentru utilizarea serviciului PayPal (prin care se pot efectua plati online, fara ca informatiile cardurilor sa fie dezvaluite comerciantului), crezand ca este mai sigur.

De asemenea, sase procente au spus ca au schimbat banca in urma unor griji in privinta securitatii. Circa 28% au declarat ca au schimbat banca dupa ce au fost victimele trasferuri bancare frauduloase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#victime, # fraude, # carduri, # scurgeri date , #Stiri International