Aproape un milion de oameni au cerut in strada unitatea Spaniei. Mario Vargas Llosa: Cea mai rea e pasiunea nationalista (Video)

Duminica, 08 Octombrie 2017, ora 21:41
671 citiri
Aproape un milion de oameni au cerut in strada unitatea Spaniei. Mario Vargas Llosa: Cea mai rea e pasiunea nationalista (Video)
Foto: Twitter

Scriitorul Mario Vargas Llosa a afirmat, intr-un discurs rostit duminica in fata a peste 950.000 de persoane stranse la Barcelona pentru a manifesta pentru unitatea Spaniei, ca nicio "conspiratie separatista" nu va distruge democratia spaniola.

"Democratia spaniola este aici pentru a ramane si nicio conspiratie separatista nu o va distruge", a spus Llosa, dupa ce i-a adus un omagiu Barcelonei, "capitala spaniola a culturii".

Scriitorul in varsta de 81 de ani, laureat al premiului Nobel pentru literatura, a precizat ca pasiunea poate fi periculoasa cand este motivata de fanatism si rasism. "Cea mai rea dintre toate este pasiunea nationalista", a adaugat el.

Vargas Llosa a mai afirmat ca nu va permite distrugerea a ceea ce s-a construit in 500 de ani de istorie. "Credem in coexistenta, in libertate si le vom demonstra acestor separatisti ca Spania este o tara moderna, care nu va ceda in fata unei conspiratii separatiste care vrea sa o transforme intr-o tara din lumea a treia. Traiasca libertatea, visca Cataluna. Viva la libertad, visca Cataluna, viva Espana".

Aproape un milion de persoane au manifestat la Barcelona pentru unitatea Spaniei si impotriva referendumului din Catalonia, demonstratia fiind organizata de Societatea Civila Catalana.

Manifestatii au avut loc si la Londra, Paris si Bruxelles, la acestea fiind prezente zeci de persoane.

Asi estaba la Via Laietana de Barcelona durante la manifestacion por la unidad de Espana https://t.co/peTNEwejZE pic.twitter.com/ew4mPpGPoV- Europa Press (@europapress) 8 octombrie 2017 ...citeste mai departe despre "Aproape un milion de oameni au cerut in strada unitatea Spaniei. Mario Vargas Llosa: Cea mai rea e pasiunea nationalista (Video)" pe Ziare.com

#protest barcelona, #protest spania barcelona , #Stiri International