Arabia Saudita, gata de ofensiva in Siria: Avioane de lupta, la o baza din Turcia

Duminica, 14 Februarie 2016, ora 11:37
1072 citiri
Arabia Saudita, gata de ofensiva in Siria: Avioane de lupta, la o baza din Turcia
Foto: Hepta - Arhiva

Arabia Saudita a desfasurat avioane de lupta la baza aeriana de la Incirlik, Turcia, cu obiectivul "intensificarii" operatiunilor impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic, a anuntat, duminica, un oficial de rang inalt din Ministerul Apararii de la Riad, transmite AFP.

"Regatul saudit are astazi o prezenta la baza aeriana de la Incirlik, in Turcia", a declarat generalul de brigada Ahmed Assiri, vorbind la postul Al-Arabiya.

"Avioane ale fortelor aeriene saudite sunt prezente (la Incirlik) cu echipajele lor pentru a intensifica operatiunile aeriene (impotriva SI), in paralel cu misiunile purtate de la bazele aeriene din Arabia Saudita", a adaugat responsabilul militar.

Potrivit acestuia, desfasurarea avioanelor urmeaza deciziei luate de coalitia internationala antijihadista, saptamana aceasta la Bruxelles, de a "intensifica operatiunile aeriene impotriva Daesh", acronimul arab al Statului Islamic.

Raspunzand unei intrebari, generalul ...citeste mai departe despre "Arabia Saudita, gata de ofensiva in Siria: Avioane de lupta, la o baza din Turcia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avioane Arabia Saudita baza Turcia, #Arabia Saudita ofensiva Turcia Siria , #Stiri International