Arabia Saudita renunta la blocada Qatarului de dragul pelerinajului la Mecca

Marti, 25 Iulie 2017, ora 08:20
1341 citiri
Arabia Saudita renunta la blocada Qatarului de dragul pelerinajului la Mecca
Foto: Arhiva Pixabay

Arabia Saudita va permite accesul pelerinilor din Qatar anul acesta, in ciuda blocadei, atat pentru Hajj (pelerinajul la Mecca), cat si pentru Umrah (pelerinaj care se poate face oricand).

Singura restrictie este ca pelerinilor nu li se permite sa zboare cu compania nationala Qatar Airways sau via Doha, a transmis televiziunea Al Arabiya.

Pelerinii pot ateriza la aeroporturile internationale King Abdulaziz din Jeddah sau Prince Mohammad bin Abdulaziz din Medina.

Din 5 iunie, Qatarul este supus de Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Bahrein si Egipt unei blocade economice, care include si transporturile si circulatia cetatenilor.

Hajj - unul din cei cinci stalpi ai islamului, alaturi de credinta, rugaciune, milostenie si post - este pelerinajul la Mecca, cel mai sfant loc al islamului, care se face numai intr-o anumita luna in fiecare an si pe care fiecare musulman ar trebui sa il faca cel putin o data in viata, daca ii permit sanatatea si mijloacele financiare. Umrah este un pelerinaj care se poate face oricand.

Citeste mai multe informatii despre criza din Golf:

SUA cere statelor arabe sa ridice blocada terestra impusa QataruluiCriza din Golf: Emiratele Arabe ar fi orchestrat atacurile cibernetice din QatarApar documente secrete care explica criza din QatarSute de camile au murit de foame si sete din cauza conflictului dintre Arabia Saudita si Qatar4 tari arabe i-au dat Qatarului o lista cu 13 revendicari. I se cere sa inchida Al-Jazeera ...citeste mai departe despre "Arabia Saudita renunta la blocada Qatarului de dragul pelerinajului la Mecca" pe Ziare.com

#Arabia Saudita Qatar pelerinaj Mecca , #Stiri International