Cutremur politic in Arabia Saudita: 11 printi, retinuti pentru coruptie, la ordinul mostenitorului la tron

Duminica, 05 Noiembrie 2017, ora 10:48
796 citiri
Cutremur politic in Arabia Saudita: 11 printi, retinuti pentru coruptie, la ordinul mostenitorului la tron

Unsprezece printi au fost retinuti in Arabia Saudita, la decizia unei comisii anticoruptie, formata de regele Salman bin Abdulaziz Al-Saud si condusa de printul mostenitor Mohammad bin Salman, informeaza CNN.

Trei ministri, al Economiei si Planificarii, Adel bin Mohammed Faqih, al Garzii Nationale, printul Miteb bin Abdullah bin Abdulaziz, si comandantul fortelor navale, amiralul Abdullah bin Sultan bin Mohammed Al-Sultan, au fost destituiti.

Regele Salman a initiat campania anti-coruptie ca parte a "unei agende active de refomare ce are ca scop atacarea unei probleme persistente ce ingreuna eforturile de dezvoltare in Regat in ultimele decenii", conform unui comunicat al Ministerului saudit pentru Comunicatii.

Conform CNN, decretul regal in cauza era necesar "din cauza predilectiei unor persoane pentru abuz, punerea intereselor personale deasupra celor publice si delapidarea fondurilor publice".

Prin aceasta mutare, printul mostenitor pare ca incearca sa puna capat contestarilor interne inaintea transferarii oficiale a puterii de catre tatal sau, regele Salman, in varsta de 81 de ani.

Regele Salman a promis ca va "gasi" si se va lupta cu coruptia la toate nivelele.

Printre "vedetele" retinute in Arabia Saudita se numara si investitorul miliardar Alwaleed bin Talal, care este de asemenea si print saudit. Pe langa cei 10 printi si patru ministri in functie, in "marea curatare" se numara si zeci de fosti ministri ai tarii.

Alwaleed bin Talal ar avea o avere de peste 20,3 miliarde de dolari. ...citeste mai departe despre "Cutremur politic in Arabia Saudita: 11 printi, retinuti pentru coruptie, la ordinul mostenitorului la tron" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Arabia Saudita printi ministri arestati , #Stiri International