Arma uluitoare a Pentagonului, care poate schimba vremea

Miercuri, 23 Aprilie 2014, ora 10:10
1880 citiri
Arma uluitoare a Pentagonului, care poate schimba vremea
Foto: Russia Today

Cativa cercetatori implicati intr-un studiu finantat de Pentagon au conceput planurile unui laser cu totul special. El are capacitatea de a provoca ploaia si de a produce chiar si fulgere.

Un impuls puternic provenit de la laser poate da nastere plasmei. La randul ei, aceasta interactioneaza cu particulele incarcate din nori si schimba inclusiv conditiile meteorologice, scrie Russia Today.

Provocarea pe care trebuie sa o depaseasca tehnologia e legata de modul in care fasciculul poate ajunge pana la nori, el fiind expus pericolului de a-si pierde din putere sau de a se disipa imediat.

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Florida, SUA, alaturi de colegii lor de la o alta institutie de invatamant superior (University of Central Florida), au gasit o metoda prin care sa depaseasca un asemenea obstacol. Ei au reusit sa acopere fasciculul principal cu un altul, de intensitate mica, ce poate actiona ca sursa de energie pentru primul.

Numeroasele aplicatii ale noului ...citeste mai departe despre "Arma uluitoare a Pentagonului, care poate schimba vremea" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#arma laser Pentagon, #Pentagon SUA arma, #SUA razboi arma , #Stiri International