Armata americana preia comanda asupra bazei militare de la Deveselu

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 12:31
1327 citiri
Armata americana preia comanda asupra bazei militare de la Deveselu
Foto: evz.ro

Fortele Navale americane vor prelua vineri, in cadrul unei ceremonii, comanda asupra bazei militare de la Deveselu, unde vor fi instalate sisteme antiracheta ale NATO.

In baza de la Deveselu, situata in judetul Olt, vor fi montate, in premiera, sisteme antibalistice Aegis pentru uz terestru, o versiune modificata a instalatiilor navale operationale din anul 2004, relateaza site-ul publicatiei Stars and Stripes.

Baza de la Deveselu, al carei sistem antiracheta va deveni functional in anul 2015, va avea sute de angajati americani - militari si civili. Polonia va gazdui un sistem antibalistic similar care va deveni operational in 2018.

Capitanul William Garren, din cadrul Fortelor Navale americane, va fi, incepand de vineri, comandantul bazei de la Deveselu.

In baza militara de la Deveselu va fi un radar Aegis SPY-1 si 24 de interceptoare SM-3 (Standard Missile-3), de tipul Block ...citeste mai departe despre "Armata americana preia comanda asupra bazei militare de la Deveselu" pe Ziare.com

#Armata americana baza Deveselu, #sisteme antiracheta NATO Deveselu, #sisteme antibalistice Aegis Deveselu , #Stiri International