Armata Chinei a crescut spectaculos si s-a modernizat - a ajuns din urma statele occidentale

Sambata, 18 Februarie 2017, ora 11:18
911 citiri

China incepe sa devin o super-putere si in ceea ce priveste armata. A investit mult, iar rezultatele se vad deja. Astfel, armata Chinei a ajuns sa numere la fel de multi membri precum cea din tarile occidentale, arata un raport al International Institute for Strategic Studies.

China a investit mai ales in ceea ce priveste fortele aeriene, unde se poate compara deja cu SUA si cu alti aliati ai acesteia, se arata in raportul citat de Business Insider.

China are propriile avioane de lupta, J-20 si J-31, "realizate, in parte, cu ajutorul unor detalii tehnice furate de la aparate precum F-22 sau F-35", se mai arata in raport.

China pare sa-si fi schimbat strategia si nu mai incearca sa imite tehnologia ruseasca, ci investeste in dezvoltare si cercetare. Marina militara din China e deja evoluata, avand, printre altele, 13 distrugatoare, se mai arata in raport.

Si in urma cu doi ani presa observa cum China se inarmeaza pana in dinti, intrebandu-se daca astfel de investitii sunt normale sau ne putem astepta la o amenintare.

A.S. ...citeste mai departe despre "Armata Chinei a crescut spectaculos si s-a modernizat - a ajuns din urma statele occidentale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#armata China comparatie Occident, #armata China egala SUA, #China investitii armata , #Stiri International