Armata suedeza studiaza imaginile epavei unui submarin ce pare a fi rusesc

Marti, 28 Iulie 2015, ora 16:22
936 citiri

Armata suedeza studiaza o inregistrare video realizata de vanatorii de epave care sustin ca au filmat un submarin rusesc scufundat langa coasta estica a tarii.

Ocean X Team, compania din spatele descoperirii, a anuntat ca este "neclar cat de vechi este submarinul si de cat timp se afla pe fundul marii, insa literele chirilice de pe carena indica faptul ca e rusesc", scrie The Guardian.

Scafandrul Stefan Hogeborn, cel care a facut descoperirea, a povestit ca submarinul este intact si nu se observa nicio deteriorare a carenei.

Hogeborn nu a precizat care este locul in care se afla epva insa se pare ca ar fi fost gasita la 2,8 kilometri de coasta estica a Suediei. Ocean X Team a aratat ca submarinul are o lungime de aproximativ 20 de metri si o latime de 3,5 metri.

Un purtator de cuvant al armatei suedeze nu a dorit sa speculeze asupra originii sau vechimii submarinului si a aratat ca analiza este in curs de desfasurare. Daca cei care au descoperit epava cred ca este vorba ...citeste mai departe despre "Armata suedeza studiaza imaginile epavei unui submarin ce pare a fi rusesc" pe Ziare.com

#Suedia submarin scufundat rusesc, #Suedia epava submarin , #Stiri International