Armele nucleare din Turcia au o valoare de simbol mai mare decat importanta lor militara

Joi, 18 August 2016, ora 12:21
975 citiri

Baza aeriana Incirlik din sudul Turciei adaposteste in jur de 50 de bombe cu hidrogen, arme din timpul Razboiului Rece, intr-o perioada in care tacticienii nu incepusera sa ia in calcul rachetele balistice.

Euractiv a scris joi ca SUA isi muta armele nucleare din Turcia in Romania, informatii negate de MAE

Bombele trebuie aruncate din avioane, dar asta nu le face mai inofensive, pentru ca sunt de pana la zece ori mai puternice decat armele folosite la Hirosima si Nagasaki, iar simpla lor prezenta creeaza tensiune.

Incirlik, care adaposteste mai multe arme nucleare decat oricare alta baza NATO, se afla la 110 kilometri de granita cu Siria.

Incirlik nu este baza americana, ci este condusa de turci, iar fortele NATO au nevoie de aprobarea Guvernului de la Ankara pentru operatiunile pe care le desfasoara de acolo. In timpul si dupa tentativa de lovitura de stat din Turcia, baza nu a avut energie electrica, iar securitatea armelor a fost asigurata de turci.

In timpul ...citeste mai departe despre "Armele nucleare din Turcia au o valoare de simbol mai mare decat importanta lor militara" pe Ziare.com

#arme nucleare Incirlik, #arme nucleare Turcia , #Stiri International