Asasinatul fratelui lui Kim: Malaezia cere alerta Interpol pentru 4 nord-coreeni

Joi, 23 Februarie 2017, ora 09:20
741 citiri

Malaezia a cerut Interpol sa emita o alerta pentru 4 nord-coreeni suspectati pentru asasinarea lui Kim Jong Nam.

Seful Politiei malaeze, Abu Bakar, a precizat ca autoritatile au trimis o cerere oficiala Ambasadei nord-coreene din Malaezia pentru a-l interoga pe secretarul II din misiunea diplomatica si un oficial al companiei aeriene nationale a tarii comuniste, transmite Reuters.

Pana acum, autoritatile au identificat opt nord-coreeni suspectati de legaturi cu asasinatul fratelui vitreg al dictatorului Kim Jong Un, dintre care unul este in arest.

Pe de alta parte, Coreea de Nord a acuzat, joi, Malaezia pentru moartea unuia dintre cetatenii sai, saptamana trecuta. Presa de la Phenian nu a dezvaluit identitatea victimei.

Phenianul a vorbit despre o "atitudine neprietenoasa" a Malaeziei, care urmeaza un scenariu trasat de Coreea de Sud.

Citeste mai multe informatii despre asasinatul fratelui lui Kim:

Coreea de Nord cere eliberarea imediata a suspectilor de asasinatul fratelui lui KimFratele lui Kim Jong Un, ucis pentru ca primise oferta de a conduce un guvern nord-coreean din exil?Malaezia refuza sa predea corpul fratelui lui Kim Jong Un daca nu primeste mostre ADN

Kim Jong Nam a murit la inceputul saptamanii trecute, dupa ce a fost atacat de doua femei pe aeroportul international din Kuala Lumpur.

Cele doua suspecte l-au otravit, insa sustin in continuare ca nu se cunosteau si aveau impresia ca participa la filmarea unei farse TV. ...citeste mai departe despre "Asasinatul fratelui lui Kim: Malaezia cere alerta Interpol pentru 4 nord-coreeni" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alerta Interpol asasinat Kim Malaezia , #Stiri International