Asasinatul lui Plahotniuc ar fi fost comandat de la Moscova: Costa 200.000 de dolari

Sambata, 08 Aprilie 2017, ora 14:53
689 citiri
Asasinatul lui Plahotniuc ar fi fost comandat de la Moscova: Costa 200.000 de dolari
Foto: Facebook/Vlad Plahotniuc

Politistii moldoveni a anuntat, sambata, ca tentativa de asasinat a omului de afaceri Vlad Plahotniuc ar fi fost comandata de doua persoane, una dintre ele aflandu-se la Moscova.

"Cei care urmau sa execute omorul au primit un avans de 100.000 de dolari, iar in total trebuiau sa primeasca 200.000 de dolari", a transmis Inspectoratul General de Politie, citat de Agora.md.

Politistii mai spun ca omul de afaceri ar fi trebuit sa fie impuscat sau sa moara dupa amplasarea unei bombe in preajma sediului Global Business Center.

Cei care trebuiau sa comita crima aveau pregatita o masina cu numere lituaniene cu care sa fuga dupa asasinat.

In acest caz au fost retinute 8 persoane. 6 sunt cetateni ai Republicii Moldova, care detin si alte cetatenii, iar 2 sunt ucraineni.

"Cetatenii retinuti de noi risca inchisoare de la 15 la 20 de ani", spun procurorii.

Amintim ca vineri seara ministrul de Interne al Ucrainei, Serghei Kneazev, a anuntat ca un grup infractional care pregatea o tentativa de asasinare a oligarhului moldovean Vlad Plahotniuc a fost prins si indivizii retinuti. ...citeste mai departe despre "Asasinatul lui Plahotniuc ar fi fost comandat de la Moscova: Costa 200.000 de dolari" pe Ziare.com

#tentativa asasinare Vlad Plahotniuc, #asasinare Vlad Plahotniuc Moscova, #tentativa asasinare Plahotniuc , #Stiri International