Assad critica actiunile SUA in Siria: Soldatii americani sunt invadatori si nu au avut succes nicaieri

Duminica, 12 Martie 2017, ora 12:06
1153 citiri
Assad critica actiunile SUA in Siria: Soldatii americani sunt invadatori si nu au avut succes nicaieri
Foto: captura CNN

Presedintele sirian Bashar al-Assad a criticat actiunile SUA in Siria, numind soldatii americani din aceasta tara "invadatori", deoarece nu au primit permisiunea de a intra pe teritoriul sau.

De asemenea, Assad a declarat sambata, intr-un interviu pentru postul chinez Phoenix TV, publicat de agentia oficiala de stiri a Siriei, SANA, ca nu exista "actiuni concrete" din partea administratiei Donald Trump cu privire la Statul Islamic, transmite CNN.

"Soldatii straini care vin in Siria fara invitatia, consultarea sau permisiunea noastra sunt invadatori, indiferent ca este vorba de americani, de turci sau de oricine altcineva. Si nu credem ca acest lucru ajuta. Ce vor face? Vor lupta cu Statul Islamic? Americanii au pierdut aproape fiecare razboi. Au pierdut in Irak, de unde au trebuit sa se retraga in cele din urma. Chiar si in Somalia, sa nu mai vorbim de Vietnam si Afganistan. Nu au avut succes nicaieri unde au trimis trupe, au creat doar dezordine", a spus Assad.

SUA au desfasurat sute puscasi marini cu artilerie grea in nordul Siriei, pentru a sprijini fortele locale in lupta lor impotriva Statului Islamic. Luptatorii sustinuti de SUA pregatesc in urmatoarele saptamani o ofensiva asupra orasului Rakka, capitala de facto a Statului Islamic.

De asemenea, SUA au trimis aproximativ 100 de membri ai Army Rangers in orasul sirian Manbij si in imprejurimile acestuia.

In ceea ce priveste administratia lui Trump, Assad a declarat ca, in pofida discursului presedintelui american cu privire la lupta impotriva Statului Islamic din timpul campaniei, nu a vazut inca "nimic concret cu privire la aceasta retorica".

C.S. ...citeste mai departe despre "Assad critica actiunile SUA in Siria: Soldatii americani sunt invadatori si nu au avut succes nicaieri" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bashar al Assad soldati SUA, #SUA Siria Stat Islamic , #Stiri International