Assange sustine ca serviciile americane l-au fortat pe Trump sa-si schimbe pozitia fata de Rusia

Marti, 18 Aprilie 2017, ora 12:10
837 citiri
Assange sustine ca serviciile americane l-au fortat pe Trump sa-si schimbe pozitia fata de Rusia
Foto: Facebook/Donald J. Trump

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a declarat ca agentiile de informatii ale SUA se afla in spatele schimbarii de strategie a presedintelui american Donald Trump fata de Rusia.

Intr-un interviu acordat CNN en Espanol, de la ambasada Ecuadorului la Londra, Assange a afirmat ca Trump a rezistat doar 77 de zile inainte de a fi "digerat" de aceste agentii, referindu-se indeosebi la Agentia Centrala de Informatii (CIA), informeaza marti EFE.

In opinia lui Assange, cu toate ca Trump a ajuns la putere cu ideea de a imbunatati relatiile diplomatice cu Kremlinul, "influenta generalilor" de la Pentagon in administratia sa a facut ca in cele din urma sa prevaleze statu quo-ul intre cele doua tari.

Fondatorul Wikileaks a mentionat doi factori-cheie in schimbarea de strategie: concurenta intre industria militara din cele doua tari si planul CIA "de a interveni in Siria".

Trump s-a sucit: NATO nu mai este depasita. China nu manipuleaza moneda

Referitor la tensiunile in crestere intre SUA si Coreea de Nord, Assange a declarat ca acestea fac parte din strategia lui Trump de a-si dovedi influenta fata de China, pe care o intereseaza ca Peninsula Coreeana sa ramana divizata, pentru ca puterea Seulului sa nu creasca.

Tensiuni in crestere: Coreea de Nord ameninta cu razboi total, Trump ii transmite un mesaj lui Kim Jong Un

Potrivit fondatorului Wikileaks, odata lichidat Acordul de Parteneriat Transpacific (TPP) de catre Trump, cu care SUA intentioneaza sa contracareze puterea Chinei in regiune, noua strategie este de a-si demonstra forta militara.

Assange acuza CIA de incompetenta devastatoare, pentru ca a stocat programe de spionaj intr-un singur loc

Directorul CIA, Mike Pompeo, a acuzat saptamana trecuta Wikileaks ca este "un serviciu de informatii ostil", instigat uneori de "actori statali precum Rusia", aminteste EFE. ...citeste mai departe despre "Assange sustine ca serviciile americane l-au fortat pe Trump sa-si schimbe pozitia fata de Rusia" pe Ziare.com

#Assange servicii Trump Rusia, #Wikileaks Trump Rusia , #Stiri International