Astazi sarbatorim Ziua Europei - Istorie, simboluri si evenimentele pregatite in Romania

Luni, 09 Mai 2016, ora 08:29
918 citiri
Astazi sarbatorim Ziua Europei - Istorie, simboluri si evenimentele pregatite in Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

In fiecare an, la 9 mai se serbeaza Ziua Europei, ramasa in istorie si sub numele de "Ziua Schuman".

Lansarea celei mai mari expozitii stradale de idei exprimate grafic cu privire la viitorul Uniunii Europene si la asteptarile de la viitorul Parlament European, eveniment organizat cu prilejul Zilei Europei pe esplanada din fata Bibliotecii Centrale Universitare din Bucuresti, 9 mai 2014.

La 9 mai 1950, la cinci ani de la incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, ministrul francez de externe, Robert Schuman, in cadrul unui discurs tinut la Paris, propunea plasarea productiei de carbune si otel sub controlul unei autoritati comune, pentru a se controla in acest fel productia de armament si posibilitatea ca un viitor conflict militar sa poata fi evitat, potrivit europa.eu. Propunerea lui Robert Schuman este considerata a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

Dand curs apelului lui Robert Schuman, statele Beneluxului si Italia s-au alaturat Frantei si Germaniei si, la 18 ...citeste mai departe despre "Astazi sarbatorim Ziua Europei - Istorie, simboluri si evenimentele pregatite in Romania" pe Ziare.com

#Ziua Europei simboluri, #evenimente Romania Ziua Europei, #Ziua Europei celebrata metrou , #Stiri International