Astazi se asteapta in parlamentul grec votul privind ratificarea acordului cu Macedonia. Joi s-a amanat

Vineri, 25 Ianuarie 2019, ora 09:06
977 citiri
Astazi se asteapta in parlamentul grec votul privind ratificarea acordului cu Macedonia. Joi s-a amanat
Foto: Arhiva Pixabay

Parlamentul grec a decis joi sa amane ratificarea acordului privind schimbarea numelui Macedoniei pana vineri, din cauza numarului mare de persoane care vor sa isi exprime parerea cu privire la aceasta intelegere, relateaza site-ul agentiei Dpa.

Dezbaterea a inceput miercuri, iar votul privind ratificarea acordului cu Macedonia ar fi trebuit initial sa aiba loc joi.

Parlamentul de la Atena a respins la limita, saptamana trecuta, motiunea de cenzura contra Guvernului Alexis Tsipras, reconfirmarea increderii in Executiv deschizand calea aprobarii de catre Grecia a acordului cu Skopje.

Zeci de mii de persoane au participat duminica la o manifestare impotriva unei intelegeri facute de Guvernul Greciei cu Macedonia, prin care acesta isi va schimba denumirea in "Republica Macedonia de Nord".

Aderarea Macedoniei la UE si NATO a fost blocata pana recent de Grecia, care a refuzat sa accepte numele tarii, considerand ca reprezinta o revendicare teritoriala pentru una din regiunile sale nordice, care poarta acelasi nume. ...citeste mai departe despre "Astazi se asteapta in parlamentul grec votul privind ratificarea acordului cu Macedonia. Joi s-a amanat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Macedonia nume ratificare Parlament Grecia , #Stiri International