Atac armat asupra cecenului acuzat ca a vrut sa-l asasineze pe Putin. Sotia lui a fost ucisa

Marti, 31 Octombrie 2017, ora 08:12
911 citiri
Atac armat asupra cecenului acuzat ca a vrut sa-l asasineze pe Putin. Sotia lui a fost ucisa
Foto: Arhiva/Ziare.com

Barbatul cecen acuzat ca ar fi planuit asasinarea presedintelui rus Vladimir Putin a fost ranit in urma unui atac produs luni langa capitala ucraineana Kiev, iar sotia acestuia a fost impuscata mortal, a anuntat ministerul ucrainean de Interne.

Amina Okuieva si Adam Osmaiev se aflau intr-o masina in apropierea unei cai ferate de la periferia Kievului, in momentul in care mai multe persoane au deschis focul asupra autoturismului.

"Ca rezultat al ranilor pe care le-a suferit, Amina Okuieva a murit. Adam Osmaiev a fost ranit, dar va supravietui. Tocmai am vorbit cu el la telefon", a precizat un purtator de cuvant al Ministerului ucrainean de Interne.

Incidentul reprezinta al doilea atac asupra lui Adam Osmaiev din acest an, dupa ce in luna iunie un barbat inarmat a deschis focul asupra cecenului, dar atacatorul a fost impuscat de catre Amina Okuieva.

Osmaiev si Okuieva au participat ca voluntari pentru armata ucraineana in lupta impotriva rebelilor prorusi. Autoritatile ruse l-au acuzat pe Osmaiev de participare la un complot al rebelilor ceceni pentru uciderea lui Vladimir Putin in 2012, in cadrul unui atentat planuit in centrul Moscovei.

Rusia a cerut Ucrainei extradarea lui Adam Osmaiev, dar autoritatile de la Kiev au refuzat sa faca acest lucru, anuntand ca asteapta o decizie in acest sens din partea Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Relatiile dintre Kiev si Moscova s-au inrautatit in 2014, dupa ce Rusia a anexat peninsula ucraineana Crimeea si a sprijinit o insurgenta separatista prorusa in regiunile din estul Ucrainei. ...citeste mai departe despre "Atac armat asupra cecenului acuzat ca a vrut sa-l asasineze pe Putin. Sotia lui a fost ucisa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cecen asasinat Putin sotie ucisa , #Stiri International