Atac cu grenade, din elicopter, asupra Curtii Supreme a Venezuelei. Presedintele acuza un atac terorist (Video)

Miercuri, 28 Iunie 2017, ora 12:17
1109 citiri

Politisti venezueleni au aruncat grenade, dintr-un elicopter, peste cladirea Curtii Supreme din capitala tarii, intr-un incident denuntat de catre presedintele Nicolas Maduro drept un "atac terorist" la Caracas. Nu exista insa nicio victima in urma incidentului.

Liderul venezuelean, care rezista la putere in ciuda a trei luni de proteste violente si a disidentei din propriul Executiv, a precizat ca din elicopter s-au tras focuri de arma spre cladirea judiciara si s-au aruncat mai multe grenade.

"Mai devreme, decat mai tarziu, vom captura acel elicopter si pe cei care se afla in spatele acestui atac terorist asupra institutiilor tarii. Exista activitate sociala la Curtea Suprema. Puteau sa fie zeci de morti", a declarat presedintele Maduro.

De asemenea, martorii au auzit mai multe bubuituri in zona centrala a capitalei venezuelene, chiar in apropierea Curtii Supreme.

Ulterior, elicopterul politist a zburat deasupra Ministerului de Interne.

Totodata, un clip postat marti pe retelele sociale arata un om in uniforma, care se numeste Oscar Perez, flancat de mascati in uniforma inarmati, care isi asuma responsabilitatea.

Perez spune ca reprezinta o coalitie de personal militar, din politie si civil, care s-au opus "acestui guvern criminal, de tranzitie".

"Suntem nationalisti, patrioti si institutionalisti. Aceasta lupta nu este impotriva altor forte de securitate ale statului. Este importiva impunitatii impuse de acest guvern. Este impotriva tiraniei. Este impotriva mortii tinerilor care lupta pentru drepturile lor legitime", a spus Oscar Perez.

Reprezentantii Opozitiei au lansat adeseori apeluri la adresa fortelor de securitate, pentru a nu se mai supune ordinelor venite de la presedinte, pe care l-au catalogat drept un dictator criminal.

Exista speculatii pe retelele de socializare ca acest "atac" a fost orchestrat de catre regim, pentru a justifica o represiune a Adunarii Nationale.

In prezent, aproximativ 20 de parlamentari au acuzat ca sunt asediati de niste grupari pro-guvernamentale in cladirea Legislativului de la Caracas.

Anterior, Maduro a declarat ca sustinatorii sai se vor inarma, daca guvernarea socialista este rasturnata violent de catre Opozitie, care protesteaza in strada din luna aprilie. Pana la 75 de persoane si-au pierdut viata pana in acest moment in protestele din Venezuela.

Curtea S ...citeste mai departe despre "Atac cu grenade, din elicopter, asupra Curtii Supreme a Venezuelei. Presedintele acuza un atac terorist (Video)" pe Ziare.com

#atac grenade elicopter Venezuela, #atac grenade Curtea Suprema Venezuela, #atac grenade elicopter politie Venezuela , #Stiri International