Atac la Londra: Atacatorul s-a nascut in Marea Britanie si a fost anchetat de MI5

Joi, 23 Martie 2017, ora 14:19
810 citiri

Premierul britanic, Theresa May, a dezvaluit, joi, ca atacatorul de la Londra s-a nascut in Marea Britanie si ca a fost in atentia MI5.

Premierul a transmis ca barbatul responsabil de atac a fost cercetat in urma cu mai multi ani pentru suspiciuni de violenta extremista, dar ca era o "figura periferica", transmite The Huffington Post.

Ca si politia britanica, premierul a mentionat ca anchetatorii cred ca atacatorul a actionat singur si ca nu exista suspiciuni cu privire la atacuri iminente asupra populatiei. In acelasi timp, Scotland Yard a anuntat ca numarul arestatilor in ancheta atacului a ajuns la opt.

Despre politistul mort in atacul de luni, Keith Palmer, premierul britanic a spus ca acesta este un erou si ca "actiunile sale nu vor fi uitate".

Printre raniti se afla 12 britanici, trei copii francezi, doi romani, patru sud-coreeni, doi greci, un german, un polonez, un irlanez, un chinez, un italian si un american, a precizat May.

Vezi si Atac la Londra: Romanca ranita a fost operata si transferata la alt spital. Este in continuare in stare critica

"Stim ca amenintarea terorista islamista este reala, dar in timp ce publicul trebuie sa ramana extrem de vigilent, nu trebuie sa se lase intimidat de aceasta amenintare", a mai spus Theresa May.

"Ieri, un act terorist a incercat sa reduca la tacere democratia noastra, dar astazi ne intalnim in mod normal, asa cum au facut-o generatiile dinaintea noastra si cum generatiile viitoare trebuie sa continue sa o faca pentru a oferi un mesaj simplu - nu ne temem si determinarea noastra nu se va clatina niciodata in fata terorismului", a precizat ea.

Premierul britanic a adaugat ca atacul de miercuri a fost unul asupra "oamenilor liberi de pretutindeni" si ca in numele britanicilor multumeste tuturor aliatilor din intreaga lume care au aratat ca sunt alaturi de ei in aceste momente.

Citeste si Atac la Londra: Solidaritate in intreaga lume - ce au facut marile orase

Amintim ca, miercuri, un barbat aflat la bordul unui automobil Hyunday 4X4 a lovit pietonii pe Podul Westminster, inainte de a intra in plin in gardul Parlamentului. Acesta a reusit sa injunghie mortal un politistsi a incercat sa intre in cladirea Parlamentului, inainte de a fi impuscat mortal de fortele de securitate.

Vezi si:

Atac la Londra: Imagini din momentul in care a inceput totul (Video)

Un oficial din Parlament i-a facut respiratie gura la gura politistului injunghiat

Atac la Londra: Mai multe persoane au fost ...citeste mai departe despre "Atac la Londra: Atacatorul s-a nascut in Marea Britanie si a fost anchetat de MI5" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atacator Londra britanic, #atacator Londra nascut Marea Britanie, #atac Londra, #romani atac Londra , #Stiri International