Atac la Londra: Mari brese de securitate la Parlament, despre care se stia. Premierul era in cladire

Vineri, 24 Martie 2017, ora 12:22
811 citiri
Atac la Londra: Mari brese de securitate la Parlament, despre care se stia. Premierul era in cladire
Foto: Ziare.com

Cel putin unul dintre decesele in urma atacului terorist de miercuri, de la Londra, ar fi putut fi evitat, daca autoritatile britanice ar fi ascultat avertismentele politiei si politicienilor.

Parlamentarii britanici au avertizat, luna trecuta, ca securitatea la principala poarta de acces in curtea institutiei este atat de slaba incat ofiterii de politie ar putea fi pusi in pericol, scrie The Telegraph.

Miercuri, atacatorul Khalid Masood a reusit sa intre in fuga prin portile deschise, unde l-a injunghiat mortal pe politistul Keith Palmer.

Potrivit sursei citate, si politia a exprimat de mai multe ori ingrijorare in legatura cu securitatea de la aceasta poarta, descrisa drept un "punct slab".

In luna februarie, Comisia de administratie a Camerei Comunelor a discutat aceasta chestiune.

Spre exemplu, barierele trebuie sa fie ridicate manual de politie, pe trotuarul din afara Parlamentului, lucru ce poate fi facut deci si de alte persoane, fapt care pune in pericol fortele de ordine, potrivit parlamentarilor.

Acestia au cerut ca portile sa fie inlocuite cu unele mai solide, care sa fie automate si controlate de politie cu ajutorul telecomenzii.

Un alt aspect legat de evenimentul de miercuri, ce a generat discutii si controverse, este acela ca Masood a fost impuscat mortal de un membru al personalului de securitate al ministrului britanic al Apararii, Michael Fallon.

Acest lucru a dus la semne de intrebare referitoare la unde erau politistii inarmati, in momentul atacului, mai ales ca Massod a fost impuscat la doar trei usi neincuiate distanta de prim-ministrul Theresa May, care se afla in Parlament atunci.

De asemenea, s-au cerut masuri mai stricte de siguranta rutiera, pe podul Westminster, unde Masood a ranit 20 de oameni si a ucis doi, dupa ce a dat cu masina peste ei. Una dintre masurile propuse este amplasarea de bolarzi, deoarece zona este foarte intens circulata de pietoni, in mare parte turisti.

Printre ranitii de pe pod se afla si doi romani, un barbat si o femeie, care vizitau capitala britanica - iata care este starea acestora. Femeia este in continuare internata, fiind transferata la un alt spital, dupa ce a fost operata.

Iata filmul atacului de miercuri

Citeste toate stirile pe acest subiect

Iata si imagini surprinse din momentul in care a inceput atacul

Cinci oameni au murit, in urma acestui atac terorist, ultimul deces fiind inregistrat joi seara. De asemenea, cel putin 40 au fost ranite, dupa ce atacat ...citeste mai departe despre "Atac la Londra: Mari brese de securitate la Parlament, despre care se stia. Premierul era in cladire" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#brese securitate Parlament Londra, #atac Londra politist injunghiat, #atac terorist Parlament Londra , #Stiri International