Atacatorul de la Munchen si-a planuit lovitura timp de un an

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 16:44
713 citiri
Atacatorul de la Munchen si-a planuit lovitura timp de un an
Foto: captura YouTube / Counter-Strike: Source (Glock 18)

David Ali Sonboly a planificat timp de un an atacul armat in masa pe care l-a comis vineri seara la Munchen, au anuntat duminica anchetatorii.

Anchetatorul bavarez Robert Heimberger a spus ca adolescentul in varsta de 18 ani a vizitat o scoala in care a fost comis un atac armat, in localitatea Winnenden, si a facut fotografii.

Atacatorul, care probabil a achizitionat arma de pe Internet, era un jucator pasionat de jocuri video cu impuscaturi, printre care si Counter-Strike.

Un purtator de cuvant al Procuraturii din Munchen, Thomas Steinkraus-Koch, a declarat ca nu exista, in continuare, probe cu privire la o motivatie politica a atacului.

Atacatorul nu si-a ales victimele, a subliniat Steinkraus-Koch.

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a sugerat, tot duminica - in pofida faptului ca Snoboly a folosit o arma pe care si-a procurat-o ilegal - ca este necesar ca Germania sa impuna un control asupra armelor de foc si mai strict decat in prezent.

"Avem nevoie sa facem tot ...citeste mai departe despre "Atacatorul de la Munchen si-a planuit lovitura timp de un an" pe Ziare.com

#atac armat Munchen, #atacator Munchen , #Stiri International