Atacul statului paralel din Turcia

Sambata, 11 Ianuarie 2014, ora 14:17
1236 citiri
Atacul statului paralel din Turcia

Publicul turc este obisnuit cu termenul de "stat paralel". O asemenea structura a fost dezvoltata dupa lovitura militara din 1960 si intarita prin constitutia din 1982.

Statul paralel este compus dintr-o componenta aleasa, vizibila si civila - Guvernul; a doua reprezinta o structura invizibila, ce nu a fost aleasa de electorat si nu este responsabila in fata acestuia, si este integrata in birocratie, presa si marile afaceri.

Guvernele civile au fost mereu sobordonate acestei structuri paralele, ce a dictat agenda tarii si are autoritatea si ultimul cuvant in chestiunile importante. Desi procesul de democratizare din ultimul deceniu implica o lupta impotriva acestui sistem, ultimele evolutii din Turcia, ce au culminat cu anchetarea a sute de persoane suspectate de coruptie, arata ca statul paralel moare greu, scrie Galip Dalay, doctorand in Relatii Internationale la Universitatea Tehnica din Ankara, pentru Al Jazeera.

Intr-o ampla analiza a situatiei din Turcia, Dalay arata ca, ...citeste mai departe despre "Atacul statului paralel din Turcia" pe Ziare.com

#Turcia ancheta coruptie, #Turcia stat paralel , #Stiri International