Atacul terorist din Berlin este cel mai greu test pentru Merkel in cei 11 ani la putere

Sambata, 24 Decembrie 2016, ora 20:00
1642 citiri
Atacul terorist din Berlin este cel mai greu test pentru Merkel in cei 11 ani la putere
Foto: Arhiva Ziare.com

S-a confruntat cu o criza a monedei euro care s-a transformat intr-un punct de cotitura existential pentru Uniunea Europeana. A avut de-a face cu invazia Rusiei in Ucraina. A fost singura dintre liderii europeni care a primit in tara sa in jur de un milion de refugiati care au trecut granitele Europei.

Si pentru ca a facut aceasta alegere, cancelarul german Angela Merkel se afla acum in mijlocul celei mai dificile incercari din cei 11 ani in care s-a aflat la putere, dupa atacul terorist de la Targul de Craciun din Berlin, soldat cu 12 morti, scrie New York Times.

Statul Islamic a revendicat deja atentatul, iar autorul este un tunisian cu viziuni salafiste, care a fost ucis vineri la Milano.

Tunisianul cautat a plecat din tara sa in urma cu 7 ani si a facut 4 ani de inchisoare in Italia

Atacul din Berlin a facut-o pe Merkel, al carei partid a suferit deja infrangeri anul acesta, sa fie si mai vulnerabila in contextul alegerilor de anul viitor din Germania. O infrangere a ...citeste mai departe despre "Atacul terorist din Berlin este cel mai greu test pentru Merkel in cei 11 ani la putere" pe Ziare.com

#Merkel atac Berlin, #Merkel test atac Berlin , #Stiri International