Atacuri chimice in Siria soldate cu cel putin 100 de morti si alte sute de raniti. Trump da vina pe Obama

Marti, 04 Aprilie 2017, ora 21:12
755 citiri

Bilantul atacurilor chimice de marti dimineata, din Siria, a ajuns la 100 de morti si 400 de raniti, a anuntat Uniunea Organizatiilor de Salvare si Ingrijiri Medicale (UOSSM).

"La 17:15 (18:15 ora Romaniei, n.red.), bilantul atacurilor chimice este de 100 de morti prin sufocare si 400 de raniti, in urma mai multor atacuri chimice in masa cu gaz toxic, incepand din aceasta dimineata (marti, n.red.), in satul Khan Sheikhoun, din sudul regiunii Idleb", a anuntat organizatia intr-un comunicat citat de AFP.

"Centrul Castilor Albe de la Khan Sheikhoun, precum si spitalul Al-Rahme au fost afectate de un atac chimic", se adauga in text. "S-au inregistrat aproximativ 40 de atacuri de la 06:30 (07:30 ora Romaniei). Acestea continua in prezent", a precizat organizatia.

Bilantul precedent, publicat de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului si de medicii aflati in zona controlata de rebeli, era de cel putin 58 de morti, dintre care 11 copii mai mici de opt ani.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a acuzat regimul sirian pentru atac, o informatie respinsa, insa, de o sursa militara siriana.

Trump spune ca de vina e Obama

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Sean Spicer, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca atacurile chimice din Siria au fost comise de forte cu legaturi cu presedintele sirian Bashar al-Assad si reprezinta o "consecinta a slabiciunii si lipsei de hotarare a administratiei precedente" a SUA, relateaza CNN.

"Atacul chimic de astazi (marti, n.red.) din Siria, vizand oameni nevinovati, inclusiv femei si copii, este condamnabil si nu poate fi ignorat de lumea civilizata", a subliniat oficialul.

"Aceste actiuni atroce ale regimului Bashar al-Assad sunt o consecinta a slabiciunii si lipsei de hotarare ale administratiei precedente", a adaugat el.

"Presedintele Obama a spus, in 2012, ca va trasa o linie rosie in privinta folosirii de arme chimice, dupa care nu a facut nimic. Statele Unite stau alaturi de aliatii nostri din lume pentru a condamna acest act intolerabil", a precizat Spicer. ...citeste mai departe despre "Atacuri chimice in Siria soldate cu cel putin 100 de morti si alte sute de raniti. Trump da vina pe Obama" pe Ziare.com

#atac chimic Siria morti raniti Trump , #Stiri International