Atacurile lui Trump la adresa presei continua: Ar trebui sa ingenuncheze in fata mea si sa ma implore sa-i iert

Duminica, 28 Aprilie 2019, ora 20:42
763 citiri
Atacurile lui Trump la adresa presei continua: Ar trebui sa ingenuncheze in fata mea si sa ma implore sa-i iert
Foto: Facebook Donald Trump

"Ar trebui sa ingenuncheze in fata mea si sa ma implore sa-i iert, acestia sunt adevarati inamici ai poporului", a scris presedintele american Donald Trump intr-o postare pe Twitter, de o agresivitate neobisnuita, vizandu-i pe ziaristii de la New York Times, potrivit France Presse.

Atacurile virulente ale lui Donald Trump impotriva presei nu sunt ceva nou, dar ele au crescut in frecventa si in agresivitate, noteaza agentia de presa franceza.

Sambata seara, miliardarul republican a preferat - la fel ca in 2017 si in 2018 - sa absenteze de la dineul anual al Asociatiei corespondentilor de presa acreditati la Casa Alba (WHCA) la Washington.

Acestui eveniment, pe care l-a calificat drept "plicticos", Donald Trump i-a preferat un miting de campanie la Green Bay, in statul Wisconsin.

El a profitat de altfel de aceasta tribuna pentru a critica presa, calificand-o - o data in plus- drept "fake news" si "inamici ai poporului".

"Sunt impostori", a declarat Trump multimii de simpatizanti, adaugand: "Va voi spune, stiti de ce se tem? Audientele lor sunt jalnice pentru ca oamenii nu-i cred".

La peste 1.100 km distanta de Green Bay, la Washington, in fata unei adunari de jurnalisti in tinute de gala, presedintele WHCA, Olivier Knox, a invitat la respingerea retoricii prezidentiale, afirmand totodata ca nu vrea sa insiste asupra subiectului Donald Trump.

"Fake news si inamici ai poporului nu sunt sloganuri, nume de animale sau de presedinte. Noi va trebui sa respingem agresiunile oportune din punct de vedere politic impotriva barbatilor si femeilor a caror munca neobosita permite sa se ceara socoteala celor puternici", a subliniat el.

Traditia acestui dineu dateaza din 1921. Din 1980, toti presedintii americani - democrati si republicani - au asistat la el, in afara de Ronald Reagan in 1981, care se afla in convalescenta dupa un atentat in care fusese grav ranit.

In cursul acestui eveniment, la care participa in calitate de invitat in 2011, Donald Trump fusese tinta ironiilor lui Barack Obama, care ii luase peste picior gustul pronuntat pentru teorii ale conspiratiei.

In acest an pentru prima oara dupa peste 10 ani, niciun umorist nu urma sa urce la tribuna pentru a-i ironiza pe presedinte si jurnalisti, ci un istoric, Ron Chernow, care urma sa rosteasca un discurs.

Motivele intensificarii atacurilor presedintelui SUA impotriva presei pe care o califica cu fiecare ocazie drept "Fake News" sunt dificil de stabilit cu siguranta. Dar in afar ...citeste mai departe despre "Atacurile lui Trump la adresa presei continua: Ar trebui sa ingenuncheze in fata mea si sa ma implore sa-i iert" pe Ziare.com

#Trump atac presa , #Stiri International