Atentat dejucat in Franta: Caracatita Statului Islamic in mai multe tari occidentale

Luni, 28 Martie 2016, ora 11:35
1016 citiri
Atentat dejucat in Franta: Caracatita Statului Islamic in mai multe tari occidentale
Foto: captura video Sky News

Ancheta privind un plan de atentat dejucat, joi, in Franta releva conexiunile europene. Dupa ce doua persoane au fost inculpate in Belgia, un francez a fost retinut duminica in Olanda, toti trei banuiti de legaturi cu principalul suspect, Reda Kriket.

Acest caz este distinct de ancheta privind atentatele din 13 noiembrie 2015 de la Paris (130 de morti) si de cele de la Bruxelles (31 de morti), toate revendicate de catre gruparea jihadista Statul Islamic, chiar daca au putut fi stabilite unele legaturi intre protagonisti, relateaza AFP.

Reda Kriket, un fost infractor in varsta de 34 de ani, a fost arestat joi in Boulogne-Billancourt (periferia pariziana). Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a anuntat ulterior ca a fost dejucat un plan de atentat "intr-un stadiu avansat", fara sa ofere alte precizari. Mai multe pusti de asalt, inclusiv kalasnikov, si explozibili au fost, de asemenea, descoperite intr-un apartament din centrul unei alte suburbii pariziene.

De atunci, ...citeste mai departe despre "Atentat dejucat in Franta: Caracatita Statului Islamic in mai multe tari occidentale" pe Ziare.com

#suspecti atentate Franta terorism , #Stiri International