Atentat la Londra - Guvernul ataca WhatsApp: E total inacceptabil ca mesajele nu pot fi deschise

Duminica, 26 Martie 2017, ora 15:42
1069 citiri
Atentat la Londra - Guvernul ataca WhatsApp: E total inacceptabil ca mesajele nu pot fi deschise
Foto: Arhiva Facebook/Whatsapp

Ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, a declarat, in urma atacului de la Londra, ca serviciul de mesagerie WhatsApp ar trebui sa sprijine serviciile de securitate prin decriptarea aplicatiei si a cerut companiilor online sa fie mai agresive in inchiderea site-urilor care sunt folosite de teroristi.

Presa a dezvaluit sa Khalid Masood, care a ucis patru oameni in timpul atacului din apropierea Parlamentului de la Londra, a folosit WhatsApp cu putin timp inainte de atac, iar Rudd a spus ca aceasta companie trebuie sa faca mai mult pentru a combate terorismul, informeaza Bloomberg.

"Este total inacceptabil ca mesajele nu pot fi deschise. Trebuie sa ne asiguram ca serviciile de securitate au capacitatea de a intra in servicii criptate cum este WhatsApp", a spus ministrul.

Dupa atac, ministrii britanici au criticat companiile care ofera servicii online ca nu au luat masuri adecvate pentru a opri raspandirea mesajelor care transmit ura.

Rudd a scris in Sunday Telegraph ca Internetul "este folosit pentru incitarea si inspirarea violentei si raspandirea ideologiei extremiste".

Ministrul de Externe Boris Johnson a declarat publicatiei Sunday Times ca aceste companii "trebuie sa se opreasca sa faca bani din materiale violente".

Rudd a mai spus ca a cerut directorilor de companii din industria Internetului sa aiba o intalnire.

"Avem nevoie de ajutorul companiilor de social-media cum sunt Google, Twitter, Facebook. Si de al celor mai mici, platforme precum Telegram, Wordpress si Justpaste.it", a afirmat ministrul.

Rudd a adaugat ca este nevoie ca operatorii de social-media sa aiba o atitudine mai proactiva, de lideri in impiedicarea teroristilor de a abuza de platformele lor. ...citeste mai departe despre "Atentat la Londra - Guvernul ataca WhatsApp: E total inacceptabil ca mesajele nu pot fi deschise" pe Ziare.com

#Whatsapp mesaje terorist Londra, #Marea Britanie cere Whatsapp decriptare mesaje , #Stiri International