Atentate in Spania: Inca 4 suspecti sunt cautati. E posibil sa fi trecut granita in Franta

Vineri, 18 August 2017, ora 22:54
1043 citiri

Un tribunal spaniol a emis mandate de arestare pe numele a patru persoane suspectate in legatura cu atentatele de la Barcelona si dintr-o statiune din apropiere, a declarat vineri un reprezentant al Garzii Civile. Nu este exlusa posibilitatea ca suspectii sa fi trecut granita in Franta.

Unul dintre cei cautati s-a nascut in Spania si are cetatenie marocana, iar ceilalti trei sunt marocani cu resedinta in Spania.

Cei patru sunt Moussa Oukabir - care ar fi fratele unuia dintre barbatii arestati joi seara in legatura cu atentatatul din Barcelona si care ar putea sa fie soferul camionetei folosite in La Rambla -, Said Aallaa, Mohamed Hichami si Younes Abouyaqoub.

Presa spaniola a scris vineri ca Moussa Oukabir, in varsta de 17 ani, marocan venit in Spania in urma cu doi ani, fara antecedente penale, ar fi fost impuscat de politisti in atacul de la Cambrils. Si un reprezentant de rang inalt al politiei, Josep Luis Trapero, a declarat vineri ca acesta e posibil sa fi fost ucis in acest al doilea atac terorist.

Atentate in Spania: Un singur politist a ucis 4 presupusi teroristi la Cambrils

Politia spaniola cauta in prezent si un autoturism Renault Kangoo, care ar fi fost inchiriat de suspecti joi, in Barcelona, Arata The Guardian.

Conform AP, cei patru ar fi trecut deja granita in Franta.

Ministrul de Interne francez, Gerard Collomb, a declarat vineri ca granita dintre cele doua tari este atent monitorizata dupa atentatele din Catalonia.

Citeste si Atentate in Spania: Politia a mai retinut un suspect. Din ce tari provin victimele

A.S. ...citeste mai departe despre "Atentate in Spania: Inca 4 suspecti sunt cautati. E posibil sa fi trecut granita in Franta" pe Ziare.com

#mandat arestare 4 suspecti atentate Spania, #suspecti atentate Spania fugit Franta, #ancheta atentate teroriste Spania , #Stiri International