Atentate teroriste la Paris: Cine e teroristul care a orchestrat valul de atacuri sangeroase

Luni, 16 Noiembrie 2015, ora 12:42
848 citiri

Abdelhamid Abaaoud este teroristul care ar fi orchestrat atacurile sangeroase de vineri, din capitala franceza, anunta presa franceza.

Liberation, care citeaza surse din randul anchetatorilor, scrie ca Abaaoud, care locuia in districtul Molenbeek din Bruxelles, a planuit valul de atentate.

Este cetatean belgian si a locuit o vreme in Siria. El ar fi comis, alaturi de alt suspect cautat de politie, Salah Abdeslam, mai multe talharii armate. Un jihadist francez arestat la intoarcerea din Siria in aceasta vara ar fi spus serviciilor secrete franceze ca la sosirea sa in Siria a fost primit de Abdelhamid Abaoud, care i-a cerut sa comita un atentat asupra unei sali de concerte.

Anterior, presa belgiana a scris ca Abaaoud a avut de-a face cu un cunoscut jihadist belgian din gruparea Statul Islamic, considerat ca fiind creierul atentatelor dejucate in luna ianuarie la Verviers, din estul Belgiei, la scurt timp dupa atacul de la Charlie Hebdo.

Atentate teroriste la Paris - Vezi ...citeste mai departe despre "Atentate teroriste la Paris: Cine e teroristul care a orchestrat valul de atacuri sangeroase" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#terorist atenatte Paris, #atentate sinucigase Paris , #Stiri International