Atentatul de la Londra amana alegerile? Partidele isi suspenda campania, britanicii nu vor sa mearga la urne

Duminica, 04 Iunie 2017, ora 10:07
950 citiri
Atentatul de la Londra amana alegerile? Partidele isi suspenda campania, britanicii nu vor sa mearga la urne
Foto: Arhiva/Ziare.com

Politicienii britanici sunt indemnati sa amane alegerile generale anticipate programate pe 8 iunie, dupa ce inca un atentat terorist a lovit Regatul.

La cateva ore dupa atacul de pe London Bridge, politicienii erau indemnati, pe retele de socializare, sa amane alegerile de joi.

Aceste indemnuri sunt tot mai insistente dupa ce politia a anuntat ca sase persoane au fost ucise in atac, dar si autorii acestuia.

Indemnul la suspendarea activitatii politice a fost lansat de Mark Oxley intr-o petitie, postata pe site-ul Change.org.

"Sunt destul de sigur ca un procent mare din populatia britanica este de acord ca nu este momentul sa organizam alegeri generale. Dupa al doilea atac devastator, cred ca a venit vremea sa acordam prioritate securitatii tarii noastre si poporului ei. De aceea va cer sa anulati alegerile generale in viitorul apropiat", scrie el.

Opinia sa este impartatita de multi pe Twittter.

Un utilizator, Matt, afirma ca el considera ca nu mai este sigur sa se continue in vederea scrutinului.

Altii sustin o suspendare a alegerilor, inclusiv actrita si activista Anna Friel, care a declarat ca alegerile ar trebui amanate.

Chris Cook apreciaza ca este imposibil sa se organizeze alegeri in contextul in care agenda publica este dominata de terorism.

Alt utilizator al retelei de socializare Twitter scrie ca un lider puternic ar amana alegerile.

Pe de alta parte, primarul Londrei Sadiq Khan a declarat ca alegerile sunt un act de mare pret pentru orice democratie si urat de teroristi, astfel ca scrutinul va continua. El i-a asigurat pe cetateni ca va fi sigur sa mearga la urne si a amintit, totodata, ca este posibil si votul prin corespondenta.

Campania electorala a fost suspendata timp de mai multe zile dupa atentatul sinucigas de la Manchester Arena, luna trecuta, soldat cu 22 de morti. Si acum partidele au inceput sa anunte ca isi suspenda campania. Primii care au anuntat aceasta masura au fost conservatorii. ...citeste mai departe despre "Atentatul de la Londra amana alegerile? Partidele isi suspenda campania, britanicii nu vor sa mearga la urne" pe Ziare.com

#atentat Londra morti raniti, #atentat Londra alegeri anticipate amanate , #Stiri International