Atentatul de la Stockholm: Un emigrant spune ca atacatorul voia sa ajunga la Parlamentul si ca i-a blocat drumul cu o duba

Duminica, 09 Aprilie 2017, ora 19:21
917 citiri
Atentatul de la Stockholm: Un emigrant spune ca atacatorul voia sa ajunga la Parlamentul si ca i-a blocat drumul cu o duba
Foto: captura TV

Sute de vieti este posibil sa fi fost salvate de un sofer al unei dube de securitate, care si-a pus vehiculul in fata camionului cu care a fost comis atacul de vineri de la Stockholm, ceea ce l-a facut pe terorist sa piarda controlul asupra volanului si sa intre in fatada unui magazin, relateaza MailOnline.

Santiago Cueva, in varsta de 27 de ani, se afla vineri in duba sa, in fata magazinului Ahlens din Stockholm, cand a vazut camionul furat gonind pe strada si punand la pamant totul in cale.

Tanarul a declarat pentru MailOnline ca primul lucru la care s-a gandit a fost sa protejeze Parlamentul suedez, aflat la aproximativ 500 de metri departare de magazin.

"Mai intai am vazut camionul lovind lampadare, banci si ghivece de flori. Apoi am vazut oameni zburand prin aer", a declarat el.

"Eram sigur ca avea sa continue, pe Drottninggatan, direct catre Parlament. Scopul soferului (camionului) era in mod clar sa-si continue (cursa) pe intreaga strada si sa loveasca Parlamentul", apreciaza el

"Ceea ce imi amintesc cel mai clar era zgomotul. Se auzea un zgomot puternic din camion, bufniturile pe care le facea lovind oameni, care continuau sa creasca. Era neplacut sa le auzi si neplacut sa le vezi", spune tanarul.

Intr-un act de curaj, Cueva si-a accelerat duba direct in calea camionului care gonea.

"Nu mi-era frica", spune el. "De fapt m-am simtit ciudat cand s-a intamplat. Camionul venea catre mine, iar eu ma concentram doar sa protejez oamenii cumva. Asa ca mi-am condus duba in fata lui ca sa-l opresc sa mai inainteze", adauga el.

Astfel camionul nu a mai putut sa-si continue cursa sangeroasa si a fost nevoit sa vireze direct in magazin, in fatada caruia s-a incastrat si a luat foc.

"Soferul trebuie sa fi intrat in panica si a pierdut controlul" asupra camionului, apreciaza Cueva. "Camionul a ezitat inainte sa loveasca magazinul. Cred ca teroristul ar fi putut sa fi dat drumul volanului. Sunt sigur ca a vrut sa continue sa omoare si mai multi oameni si sa ajunga la Parlament", spune el.

Dupa ce camionul s-a incastrat in fatada magazinului Ahlens, Cueva, originar din Ecuador, care s-a mutat in Suedia in 1996, a sarit din duba ca sa ajute raniti.

"Am iesit (din duba) si am fugit sa ajut oameni", spune el. "Ceea ce am vazut a fost ingrozitor. Am vazut oameni loviti si oameni morti. O femeie zacea langa camion, iar mai multe persoane incercau sa o ajute", continua tanarul.

"Erau multi parinti care nu-si puteau gasi copiii si refuz ...citeste mai departe despre "Atentatul de la Stockholm: Un emigrant spune ca atacatorul voia sa ajunga la Parlamentul si ca i-a blocat drumul cu o duba" pe Ziare.com

#Stockholm atentat emigrant oprit sofer, #Stockholm atentat sofer camion , #Stiri International