Atentie, turisti! Ploile torentiale, cu rafale de vant si grindina revin in Grecia

Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 10:07
696 citiri
Atentie, turisti! Ploile torentiale, cu rafale de vant si grindina revin in Grecia
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul de Externe informeaza cetatenii romani care se afla sau doresc sa calatoreasca in Grecia ca, pentru urmatorul interval de timp, serviciul local de meteorologie a emis o prognoza de vreme nefavorabila - ploi torentiale, furtuni, vant in rafale si grindina.

Potrivit unui comunicat al MAE, zonele afectate sunt: sudul Marii Ionice; Peloponez; estul Greciei Centrale; Insulele Sporade; centrul si nordul Insulei Evia; vestul si nordul Peninsulei Attica; Thesalia.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Atena +302106728879, +302106744544 si oficiului consular la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCR) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al Ambasadei Romaniei in Republica Elena +306978996222 si cel al Consulatului General al Romaniei la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie. ...citeste mai departe despre "Atentie, turisti! Ploile torentiale, cu rafale de vant si grindina revin in Grecia" pe Ziare.com

#alerta calatorie Grecia, #alerta vreme rea Grecia, #alerta furtuni Grecia , #Stiri International