Autoritatile i-au identificat pe doi dintre teroristii care au comis atacul din Londra. Unul dintre ei era pe lista MI5 (Foto)

Luni, 05 Iunie 2017, ora 20:52
1129 citiri
Autoritatile i-au identificat pe doi dintre teroristii care au comis atacul din Londra. Unul dintre ei era pe lista MI5 (Foto)
Foto: Metropolitan Police

Autoritatile britanice au anuntat, luni seara, identitatea a doi dintre cei trei teroristi, care au condus in urma cu doua zile o furgoneta in pietonii de pe London Bridge, inainte de a-i ataca cu mai multe cutite pe trecatorii din zona Borough Market. Cei doi atacatori au fost identificati drept Khuram Butt si Rachid Redouane, relateaza BBC si Reuters.

Khuram Shazad Butt (27 de ani) era casatorit si avea copii, iar anchetatorii sustin ca locuia de mai multi ani in cartierul est-londonez Barking, unde au avut loc mai multe raiduri antiteroriste in urma atentatului de pe London Bridge.

Acesta era cetatean britanic, dar s-a nascut in 1990 in Pakistan.

De asemenea, atacatorul a aparut la un moment dat intr-un documentar realizat de televiziunea Channel 4 despre o grupare de islamisti extremisti, care s-a format in jurul predicatorului Anjem Choudary.

Rachid Redouane nu era cunoscut autoritatilor britanice, in timp ce complicele sau era pe lista agentilor de la MI5.

Redouane era de origine libiana si marocana, dar anchetatorii nu au putut sa stabileasca daca acesta s-a nascut in 1986 sau in 1991.

Autoritatile nu au anuntat identitatea celui de-al treilea atacator, care a fost impuscat mortal de fortele de ordine alaturi de Redouane si Butt in urma carnagiului din Borough Market.

In urma raidurilor antiteroriste din estul Londrei au fost arestate pana acum 12 persoane, dar un barbat si o femeie au fost deja eliberati de catre autoritatile britanice, in vreme ce zece persoane sunt tinute in custodie pe baza legii antiterorism din Marea Britanie.

Cele mai multe raiduri antiteroriste au vizat cartierul est-londonez Barking.

Autoritatile britanice au reusit sa-i ucida pe jihadisti la aproximativ opt minute dupa declansarea carnagiului, dupa ce au tras peste 50 de gloante in directia acestora.

Sapte persoane si-au pierdut viata, in vreme ce alte 48 au fost ranite dupa ce trei atacatori au intrat cu o furgoneta in pietonii de pe London Bridge, inainte de a-i ataca pe trecatori cu mai multe cutite in zona Borough Market.

Updates: Two men shot dead by police following terrorist attack in #LondonBridge #BoroughMarket named https://t.co/prQUaxy2k4 pic.twitter.com/LR4klVhZ64- Metropolitan Police (@metpoliceuk) June 5, 2017

...citeste mai departe despre "Autoritatile i-au identificat pe doi dintre teroristii care au comis atacul din Londra. Unul dintre ei era pe lista MI5 (Foto)" pe Ziare.com

#atentat Londra, #teroristi Londra , #Stiri International