Aventura lui Putin in Siria, o cale de iesire din izolare?

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 18:45
789 citiri
Aventura lui Putin in Siria, o cale de iesire din izolare?
Foto: Kremlin

Presedintele rus, Vladimir Putin, le-a cerut liderilor lumii, de la tribuna ONU, sa i se alature in ceea ce a descris a fi o "coalitie anti-Hitler contemporana", care sa efectueze lovituri impotriva pozitiilor gruparii extremiste Statul Islamic.

Potrivit versiunii oficiale, scopul nu este de a proteja "lumea rusa" - etnicii rusi care traiesc in strainatate, asa cum au fost justificate actiunile Rusiei in Abhazia, Osetia de Sud si Crimeea.

In schimb, de aceasta data este tocmai invers - e protejata Rusia de influente exterioare, in special de pericolul celor care lupta in randurile Statului Islamic si intr-o zi s-ar putea intoarce pentru a lansa atacuri in Rusia, explica Petr Kozlov, corespondent al cotidianului moscovit Vedomosti, intr-o analiza pentru The Guardian.

Rusia continua loviturile aeriene: I-a atacat din nou pe rebelii antrenati de CIA

La mijloc e o intrebare legitima, crede jurnalistul. Pericolul reprezentat de luptatorii Statului Islamic necesita transferul ...citeste mai departe despre "Aventura lui Putin in Siria, o cale de iesire din izolare?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Putin interventie Siria, #Rusia atac aerian Siria , #Stiri International