Avertisment de la Londra: Teroristii se ascund mai bine gratie unor firme IT

Miercuri, 22 Aprilie 2015, ora 07:42
708 citiri
Avertisment de la Londra: Teroristii se ascund mai bine gratie unor firme IT

Firme din domeniul tehnologiei informationale si telecomunicatiilor ajuta militantii islamisti sa evite depistarea de catre autoritati, prin dezvoltarea unor sisteme favorabile teroristilor, acuza Mark Rowley, seful Departamentului politiei britanice pentru combaterea terorismului.

"Companiile trebuie sa tina cont de responsabilitatea sociala pe care o au in momentul dezvoltarii unor produse care ingreuneaza accesul anchetatorilor la unele materiale", a afirmat Mark Rowley, citat de Reuters.

"Unele tipuri de tehnologii ultramoderne, fie ca este vorba de comunicatii, fie de alte domenii, pot fi setate in diferite feluri", a adaugat Rowley.

"Pot fi setate intr-un fel favorabil teroristilor, un fel care ii ajuta, creand probleme pentru autoritati si pentru serviciile secrete. Sau pot fi setate intr-un fel care nu favorizeaza acest lucru", a explicat oficialul britanic.

Cum a ajutat Snowden aliatii al Qaida ...citeste mai departe despre "Avertisment de la Londra: Teroristii se ascund mai bine gratie unor firme IT" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#teroristi ajutor tehnologie, #Snowden ajuta teroristi, #firme tehnologie teroristi , #Stiri International