Avertisment incredibil: Rusia risca sa produca un dezastru nuclear de nivelul Cernobil

Sambata, 14 Februarie 2015, ora 16:51
990 citiri
Avertisment incredibil: Rusia risca sa produca un dezastru nuclear de nivelul Cernobil
Foto: Business Insider

Cand toti ochii sunt indreptati spre conflictele armate din mai multe regiuni ale globului, Rusia risca sa produca un dezastru nuclear de nivelul celui de la Cernobil.

Autoritatea norvegiena pentru Protectia Impotriva Radiatilor a transmis ca un adevarat dezastru poate avea loc in viitor in Arctica din cauza unor practici folosite de Rusia cu cateva decenii in urma, noteaza Business Insider.

Tragedia se poate produce in Marea Barents (aflata in apropierea Norvegiei, Rusiei si Finlandei) si in Marea Kara (aflata in apropierea Rusiei).

Pana in 1991, Uniunea Sovietica a folosit aceste zone ca o groapa de gunoi in care isi depunea deseurile nucleare, iar urmarile s-ar putea simti in curand, conform cercetatorilor norvegieni.

Paradox nuclear: Hiroshima si-a continuat viata, dar Cernobilul ramane pustiu

Aceasta practica era obisnuita pentru majoritatea tarilor in acea perioada, insa Rusia a scufundat o cantitate semnificativa, nu foarte departe de tarile vecine.

Concret, ...citeste mai departe despre "Avertisment incredibil: Rusia risca sa produca un dezastru nuclear de nivelul Cernobil" pe Ziare.com

#dezastru nuclear Cernobil, #depunere deseuri Rusia, #scurgeri nucleare submarine , #Stiri International