Avertisment oficial in Belgia: Luptatori ai Statului Islamic au plecat inarmati din Siria catre Europa

Miercuri, 15 Iunie 2016, ora 14:17
823 citiri

Combatanti ai gruparii jihadiste Statul Islamic (ISIL) ar fi parasit Siria, intr-o barca, pentru a veni in Europa, cu arme, ca sa comita atentate, a avertizat Organismul de coordonare pentru analiza amenintarilor (OCAM) din Belgia, intr-un mesaj trimis tuturor sectiilor de politie din tara.

Potrivit avertizarii, luptatorii au parasit Siria cu aproximativ o saptamana si jumatate in urma pentru a ajunge in Europa via Turcia si Grecia, cu barca, fara pasaport.

Acestia s-au separat in doua grupuri, unul spre Belgia si altul spre Franta, pentru a merge si comite atentate in grupuri de doi, se spune in mesajul citat miercuri de publicatia belgiana Derniere Heure.

Militantii islamisti s-ar afla deja in posesia armelor necesare si actiunea lor ar fi iminenta.

In Belgia ar fi vizate trei obiective: un mare centru comercial din Bruxelles, un restaurant (nelocalizat) al unui lant american fast-food si o tinta politieneasca de tipul unui comisariat (nelocalizat).

Lista cu potentiale ...citeste mai departe despre "Avertisment oficial in Belgia: Luptatori ai Statului Islamic au plecat inarmati din Siria catre Europa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Stat Islamic Belgia atentate , #Stiri International