Avertisment pentru Rusia: Nu transformati Siria intr-un nou Afganistan!

Joi, 29 Octombrie 2015, ora 12:43
1065 citiri

Prin actiunile sale din Siria, Rusia risca sa repete aici razboiul din Afganistan, sustine inaltul reprezentant pentru afaceri externe si politica de securitate, Federica Mogherini.

Diplomatul italian cere Moscovei sa gaseasca o solutie politica, inaintea negocierilor de pace menite sa incheie conflictul ce dureaza de patru ani, scrie The Guardian.

Mogherini sustine ca Rusia trebuie sa ajute la organizarea unei tranzitii politice in Siria, referindu-se miercuri la razboiul sovieto-afgan, cu o zi inainte de o noua incercare de a pune capat razboiului sirian.

La aceste negocieri este asteptat sa vina si ministrul de Externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif. Cu putin timp inainte de anuntul de miercuri al Teheranului, Mogherini a vorbit la telefon cu Zarif, cerandu-i sa ia parte la discutii.

UE cere Rusiei sa inceteze raidurile din Siria: Regimul Assad sa ...citeste mai departe despre "Avertisment pentru Rusia: Nu transformati Siria intr-un nou Afganistan!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mogherini Rusia Siria, #Mogherini razboi Siria, #Siria razboi Afganistan, #Rusia Siria Afganistan , #Stiri International