Avertismentul unui laureat Nobel: Lupta e despre putere, nu bani. Atac la democratia Greciei!

Luni, 29 Iunie 2015, ora 18:56
849 citiri

Joseph Stiglitz, laureat al Premiului Nobel pentru Economie si profesor la Universitatea Columbia, face o analiza privind ceea ce a numit "atacul Europei asupra democratiei grecesti", in contextul evenimentelor din ultimele zile.

"Liderii europeni incep in sfarsit sa dezvaluie adevarata natura a disputei pe datorie aflata in curs de desfasurare, iar raspunsul nu este multumitor: este despre putere si democratie mult mai mult decat despre bani si economie", scrie Stiglitz, intr-un articol pentru Project Syndicate.

Acesta sustine ca, in urma programului impus Greciei de Troika - Comisia Europeana, BCE si FMI - a rezultat o scadere cu 25 la suta a PIB tarii. "Nu ma pot gandi la nicio depresiune, vreodata, care sa fi fost atat de deliberata si sa aiba asemenea consecinte catastrofice: rata somajului in randul tinerilor din Grecia, de exemplu, depaseste acum 60 la suta", spune profesorul universitar.

In Grecia si speranta a murit - LIVE TEXT

"Este uimitor faptul ca Troika a ...citeste mai departe despre "Avertismentul unui laureat Nobel: Lupta e despre putere, nu bani. Atac la democratia Greciei!" pe Ziare.com

#laureat Nobel Economie Grecia, #UE referendum Grecia, #UE datorii Grecia, #criza Grecia, #Grecia iesire zona euro , #Stiri International